Felcsút korábbi polgármesterének, egykori gázszerelőjének 2020-ban 72 milliárd forinttal gyarapodott a vagyona, ami így hozzávetőlegesen 480 milliárd forint. Amióta a mostani mérési kritériumokkal vizsgálják a leggazdagabb magyarok vagyonát, azóta még soha, senkinek nem volt annyi pénze, mint Mészáros Lőrincnek. Jut eszünkbe, igazán adhatna kölcsön elszegényedett barátjának, az ország miniszterelnökének néhány forintot.

Mészáros vagyonának a növekedését az sem hátráltatta meg, hogy 2020-ban vált, ahogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés sem volt rá negatív hatással. Belföldön és külföldön egyaránt terjeszkedik, Paks II építésébe is beszállt, de a svájci Stadler cégben is vannak érdekeltségei.

Azt nem tudhatjuk, hogy a középkori magyar uralkodók, bárók, földesurak vagyona pontosan mekkora lenne, mostani árfolyamban nézve, de az egészen biztos, hogy a jelenlegi struktúra alapján a közelmúltban egyetlen magyar ember sem volt gazdagabb, mint Mészáros Lőrinc. Nem hiába, a tehetség utat tör magának…

Fotó: MTI/Földi Imre