Napközbeni stressz, túl sok vacsora, esti veszekedés, túlzott kávéfogyasztás? Mikor már a világ összes bárányát összeszámoltuk, és mégsem tudunk elaludni, mindez a kérdés felötlik bennünk. Másnap is ugyanebben az időszakban kipattan a szemünk az éjszaka sötétjében? Ez már gyanús! Nehéz éjszaka után jön a nehéz nappal, aztán a még nehezebb. Itt az ideje kideríteni, hogy mi lehet az oka a nemalvásunknak. A fokozatosan fejlődő és egyre szélesebb körben mozgó orvostudomány szerint nem mindegy ugyanis, hogy az éjszaka melyik szakaszában ébredünk álmunkból.

A tradicionális kínai orvoslás hangsúlyozza az energiák testen belüli mozgását, vallják, hogy a 24 órás cikluson belül testünk mindig más szervet lát el energiával. Amennyiben mindig ugyanabban az időszakban ébredünk fel, ez bizony jelentheti azt, hogy az energiáink egy része blokkolva van és ez teszi tönkre természetes egyensúlyunkat. Lássuk csak, mire utal a rendszeres ébredés, és próbáljuk meg kezelni!

21-23 óra között szoktuk a legtöbben álomra hajtani a fejünk. Stressz, aggodalom, és szorongás, túl sok vacsora nem kedvez a nyugodt alvásnak. Gondoljunk pozitív dolgokra, igyekezzünk letenni a napközbeni gondokat. Nehéz elalvás kezelhető meditációval, lazító gyakorlatokkal és jógázással.

23 és 1 óra között sem tudunk aludni, illetve ébredünk fel, akkor az jelentheti az epe működésében fellépő zavart. Akár érzelmi csalódás is állhat a háttérében. Legyünk türelmesebbek, fogjuk vissza az állandó kritizálásokat. Vagy egyszerűen túl sok zsíros, egészségtelen ételt ettünk? Itt a böjt ideje, igyekezzünk kitisztítani szervezetünket!

1 és 3 óra között ébredtünk és nem tudunk visszaaludni, jelzi, hogy májunk energiái blokkolódtak. Harag, düh, frusztráció, szorongás, negatív érzés gyűlhetett fel a szervezetünkben. Rosszmájúak lettünk! Figyeljünk a kiegyensúlyozottabb és egészségesebb mindennapokra. Hagyjuk, hogy ebben az időszakban testünk méregtelenítsen, és új vér pumpálódjon szervezetünkbe. Vegyük észre, mennyi mindennel mérgezzük az életünket!

3 és 5 óra között ébredőknek a tüdejük meridiánjával akad problémájuk. Ugyanis a tüdő ilyenkor kezdi el regenerálni magát, és a testet is megtölti oxigénnel. Ügyeljünk a hálószobánk megfelelő hőmérsékletére. Ha ezzel rendben vagyunk, és mégis rendszeresen felébredünk, akkor légző gyakorlatokkal igyekezzünk visszahozni a kellemes alvást. Lélegezzünk mélyeket, szabaduljunk meg a fölösleges feszültségtől, hagyjuk szabadon működni a tüdőt.

5 és 7 óra között a vastagbél aktivizálja magát. Emésztőrendszerünk felkészül a méregtelenítésre, mert a testünk éjszaka igyekszik megszabadulni a méreganyagoktól. Ha ebben az időben ébredünk, annak oka lehet olyan diéta, ami vitaminokban, ásványi anyagokban szegény, de az is okozhat problémát, hogy túlkésőn fogyasztottuk el a vacsorát.

Ha 7 óra után ébredünk, nos, ez egyszerűen azt jelzi, hogy csörgött a vekker, ébresztett a telefon és kezdődik egy új nap az életünkben. Reméljük egy szép, csendes, és nyugodt éjszaka után.

Forrás: tudasfaja.com , belsobeke.com, femcafe.hu

Fotó: pixabay.com