A rendőrök őrizetbe vették azt a két férfit, akik új pszichoaktív anyagot árultak Pécsett.

A rendőrök őrizetbe vették azt a két férfit, akik új pszichoaktív anyagot árultak Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2021. február 9-én délelőtt egy összehangolt akció keretében két férfit és egy nőt fogtak el Pécsett.

A megalapozott gyanú szerint egy 25 éves pécsi férfi és társa – egy 31 éves pécsváradi férfi – hónapok óta kábítószert árult Pécsett, a Kertvárosban, többek között egy iskola és egy kollégium környezetében. A rendőrök mindkét férfit elfogták, majd előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a 25 éves férfi lakásán megtartott kutatás során bruttó 450 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és foglaltak le.

A bűncselekménnyel összefüggésben felmerült a gyanúja annak, hogy a két férfi egyik ismerősük lakásán is kábítószergyanús anyagot tárol, ezért a rendőrök ott is kutatást tartottak, amelynek alkalmával közel 100 darab alufóliába csomagolt, kábítószer gyanúját keltő zöld növényi származékot találtak és foglaltak le. A lakásban tartózkodó 18 éves nőt előállították, a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök feltehetőleg a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett gépkocsit, készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb tárgyakat is lefoglaltak.

A két férfi ellen – őrizetbe vételük mellett – új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és kezdeményezték letartóztatásukat. A nő ellen pedig kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. (police.hu)