Gyors segítség kell, jött a hír a Pécsi Harmadik Színházról. Íme, egy felhívás a Pécsi Harmadik Színház megsegítésére!

Már tavaly aggódtunk, mi lesz velük, és mi lesz velünk, ha eltűnik ez a független színház, ahol jobban értik, vitték színre Örkényt, mint a Vígben, a Spiró-ősbemutatók otthona. Ahol Helyey László volt Tót, Derzsi János Húber, Puskás Tamás a Találkozás Fiatalembere, Bacskó Tünde Spiró darabjában Jolika, Székely Bányavirágjában Irma, Füsti Molnár Éva játssza Sárbogárdi Jolánt, Krum Ádám adta a Kvartett Öreg-jét, Barkó György díjazott Gyuri postás volt, a Csirkefej Öregasszonya Bódis Irén, és Vári Éva volt itt Húberné, Orbánné, Tótné, az első és talán legjobb Feleség a Kvartettben, és most Az anya A szent családban.

Nagyon sokan várnak a színházi világban (is) segítségre, és nagyon sokan már sokaknak segítettek, segítettünk. Jó lenne, ha meghallanák azok is a PHSZ szavát, akik a források felett diszponálnak.

A szükséges harmincmilliót nem tudjuk összeadni, sajnos.

De februárban a pécsi és nem pécsi színházszeretők lemondhatnának

két pohár trendi kávéról vagy

25 dkg finom sajtról vagy

egy üveg nem is olyan különleges borról,

urambocsá egy könyvről.

Szóval olyan dolgokról, ami nélkül – ha minek is, de azért egy hónapig – lehet élni. Ennyi a Pécsi Harmadikban egy színházjegy.  Legyünk mi, nézők a színháznak  A szent család.

Mi ma beruháztunk a jövőbe, és előre vettünk hat jegyet, mert még mindig nem vagyunk süketek. Ha a Stúdió K-ban, a Szkénében, az Örkényben, a Katonában otthagytuk a jegyárat, a Pécsi Harmadikba most megvettük előre…

Aki teheti, adjon egy jegynyi, féljegynyi adományt, próbáljunk megsegíteni a túlélését – nagyon sokan csak egy kevéssel – ennek a legendás, de igen szerényen létező színháznak.

És, hogy lássuk kikről van szó, róluk, a PHSZ háttérstábjáról, akik nem könnyeznek, nem szólnak, de most már nagy bajban vannak, és tudjuk  a „kérés nagy szégyen”, segítsünk kérés nélkül. A képet mi csináltuk 2019-ben, a POSZT-on, amikor náluk jártunk az évadzárón. Talán ez volt az utolsó „békekép”. Azóta nincs évadzáró bográcsozás, önfeledt ünnep, csak aggodalom a jövőért.  

 A színház számlaszáma: 11731001-20666200, és tüntessük fel: ADOMÁNY.

Kérünk mindenkit, ossza meg a posztot, hadd jusson az el színházszerető „tömegekhez”.

PHSZ és Tóth László