1996. február 16-án, napra pontosan 25 éve hunyt el Jakab György, zeneszerző, dalszövegíró, a Neoton Família énekese és billentyűse.

Jakab György 1950 július 2-án született, fiatalkorában a Kis Rákfogó és a Winkelmayer Brass zenekarokban játszott és énekelt, de az igazi sikert az akkor már népszerű Neoton Famíliához való csatlakozás hozta meg neki. Az éneklés mellett zeneszerzőként és dalszövegíróként is tevékenykedett, együttműködött többek között Zoránnal, Zoltán Erikával és Zámbó Jimmyvel is, de még a 90-es években is több együttesnek (pl. Manhatten, Ámokfutók) írt zenéket és dalszövegek. Olyan dalok fűződnek többek között az ő nevéhez, mint a Szerelemre születtem vagy a Még nem veszíthetek.

1995 decemberében aztán váratlanul kórházba került, majd két hónappal később örökre lesütötte szemeit.

Zenésztársai egy nagyon jó humorú, de mégis visszafogott, szerény személyként emlékeznek rá, aki azonban maga volt a zene és a zongora mellett szinte otthon érezte magát. Bár a Neotonban kevesebbet énekelt, mint korábbi zenekaraiban, amikor a hangja megszólalt, a közönség hatalmas tapsviharral honorálta a produkcióit.

A Neoton Família olyan dalokat köszönhet neki, mint a Santa Maria, a 220 felett, a Holnap hajnalig vagy az általa előadott Emlékül című szerzeménye. Ezzel a dallal emlékezzünk mi is rá!