A klímaváltozás áll az Egy kis esti fizika sorozat következő előadásának középpontjában. Dr. Német Béla fizikus emberközelivé teszi a globális problémát; sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre. A február 18-ai előadás online követhető.

A 2015-ös párizsi megállapodás óta egyre gyakrabban hallható az a törekvés, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 °C alatt kell maradnia. Az előadás címe („Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”) egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben. Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó, valódi életbevágó kérdésről. A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség akár milliónyi élőlény életére van jelentős hatással.

Az előadás bemutatja, hogy miért fontos, hogy cselekvők legyünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban, és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

Dr. Németh Béla fizikus szerint most még aktuálisabb ez a téma, ugyanis a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos helyzet kissé háttérbe szorította az emberiség eme súlyos problémáját. A klímaváltozás hatására bekövetkező, milliárdnyi embert érintő életviteli, egészségügyi problémák óriási megválaszolandó kérdéseket vetnek fel.

A közvetítés linkje az előadás napján kerül kiküldésre.

Az előadást megváltott jeggyel február 21. (vasárnap) éjfélig lehet megtekinteni.

Jegyek február 18-án 18 óráig válthatók az alábbi linken: https://www.jegymester.hu/hun/Event/38018313/Online-kozvetites:-Egy-kis-esti-fizika:-Dr-Nemet-Bela—Mit-szamit-nekem-a-+2-Celsi