Még az előző városvezetés nyert el támogatást a nyugati városrész kerékpárútfejlesztésére, összesen 308 millió forint értékben. A munka pedig március elsején kezdődik, ráadásul nem csak kerékpárút fog épülni, hanem a városrész vízhálózatának a felújítása is megvalósul. Lezárásokra, torlódásokra kell számítani!

A kerékpárút célja, hogy a nyugati városrészt össze kössék az orvostudományi karral, és egyben a belvárossal is, komoly hiányosság volt, hogy ezideáig nem volt használható kerékpárút a Szigeti úton és annak környékén. Ez a rengeteg külföldi hallgató számára is fontos, akik előszeretettel közlekednek biciklivel, azonban eddig nem tehették ezt meg túl biztonságos körülmények között. A projekt több szakaszban valósul meg, emellett a Szigeti úton az aszfaltburkolatot is cserélni, javítani fogják.

Ezzel párhuzamosan a Tettye Forrásház Zrt. mintegy 900 méternyi új ivóvíz vezetéket fektet le a földbe, az elöregedett, 90 éves csöveket fogják kicserélni. Ez a Tüzér és a Faludi utca közötti szakaszt fogja érinteni.

Ehhez viszont teljes útzárra lesz szükség.  

A buszok terelőutakon járnak

Az útszakaszon érintett autóbuszok (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29) március elsejétől várhatóan augusztus végéig, illetve a munkálatok befejezéséig terelőútvonalon közlekednek.

A terelőútvonal Uránvárosból a belváros felé (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29): Uránváros autóbusz-állomás után a buszok a Nendtvich Andor út – Tüzér utca útvonalon, majd az Egyetemváros-megállótól az eredeti útvonalon közlekednek.

A terelőútvonal a Belvárosból Uránváros felé (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y): az Egyetemváros-megálló után a buszok a Tüzér utca – Nendtvich Andor út – Uránváros autóbusz-állomás útvonalon közlekednek.