Hadházy Ákos a héten jelentette be, hogy a Momentum támogatásával fog indulni a 2022-es választásokat megelőző előválasztáson, Zuglóban. Habár az MSZP-DK tandem eddig egyértelműen az előválasztásnak volt a híve, ezúttal mintha valami történt volna a szocialistáknál, ugyanis most kézzel-lábbal tiltakoznak azellen, hogy Hadházy elinduljon Zuglóban. Persze érthető, ez a kevés körzet egyike, ahol MSZP-s országgyűlési képviselő van, Tóth Csaba személyében. Rögtön beindult a szocialista-médiahadjárat, gyakorlatilag minden hozzájuk szorosan fűződő platformon ekézik Hadházyt, követelik, hogy ne ott induljon el, és különben is milyen dolog, hogy nekik előválasztáson kell részt venniük.

Persze az MSZP-Momentum közti harc nem újkeletű dolog, Pécs az egyik központja ennek a csatának. Előbb a Momentum képviselői küldtek ultimátumot a szocialistákkal nagy barátságban lévő Péterffy Attilának, hogy változtasson bizonyos dolgokon (például ne csak MSZP-hez közeli személy kerülhessen fontos pozíciókba), melynek hatására a szocialistákhoz nagyon közel álló lap írt névnélküli lejárató cikket a Momentum képviselőiről, amit grátiszként Barabás Béla a lap korábbi szerkesztője, Péterffy mostani munkatársa hirdetett meg.

Hadházy korrupció elleni harcra esküdött fel, elmondása szerint ezért is indul Zuglóban, ott ahol ahogy egy helyi lakos mondta, csak az nem talál korrupciót, aki nem itt él. A parkolási maffia egyik bázis kerülete volt sokáig Zugló, erről egyébként a 444 kiváló dokumentumfilmjét érdemes megnézni, alább. Mindenesetre az ellenzéki összefogás helyzetét nem segíti a tény, hogy a szocialisták kézzel-lábbal tiltakoznak azellen, hogy az „ő körzetükben” ne induljon más. Csak nem félnek?