A koronavírust övező korlátozások gyűrűjében igyekeznek az önkormányzatok megtervezni a 2021. évi költségvetést. Kozármisleny Város Önkormányzata minden évben az elsők között hozta nyilvánosságra költségvetését. Idén sincs ez másképp. 2021-es számokról és tervekről olvashatnak a város lakói a kozármislenyi önkormányzati újság, a Misleny Magazin februári számában, ahol dr. Biró Károly polgármester számol be az idei költségvetési tervekről.

„A koronavírus-járvány által terhelt 2020-as esztendőben az önkormányzatokat sújtó negatív gazdasági hatások és költségvetési elvonások ellenére Kozármisleny ismét példásan stabil, magabiztos költségvetést tud megtervezni a 2021-es évre.” – olvasható a polgármesteri bevezetőben.

Az egész oldalas írás leszögezi, hogy míg a tavalyi évben 1,7 milliárd forintos költségvetési főösszeggel gazdálkodott a város, addig 2021-ben 1,9 milliárd forint jut Kozármislenyben éves fenntartásra, fejlesztésre, intézmények működtetésére.

Hogy mire is szeretne költeni Kozármisleny az előttünk álló évben? Kiemelten összpontosítanak a városgondnokság gépparkjának fejlesztésére, újabb a lakosság széles körét kiszolgáló közösségi, szabadidős terek kialakítását tervezik. Jut majd pénz a közművesítésre, hogy újabb lakóházak épülhessenek a Pécstől kőhajításnyira található városban.

500 millió forintos, európai uniós és hazai forrásból származó pályázati pénz felhasználásával négycsoportos óvoda létesül a Fészek lakóparkban. A munkálatok még a tavasszal elkezdődnek. Egyébként ezen a területen valósul meg az lakótelkek kialakítása is.

Az éves költségvetésből nem maradt ki a város civil szervezetinek támogatása, élén a sportegyesülettel. Cserébe számítanak rájuk a remélhetőleg hamarosan megvalósítható színvonalas városi programokon, rendezvényeken.

A 2020 elején megkezdett játszótér fejlesztési program folytatódik az idei évben. Megújulnak a lebontott játszóterek a Mikszáth, a Rákóczi és a Gárdonyi utcában. Tervben van egy, a helyi ifjúságot megmozgató park létrehozása.

Folytatódik az Újszülöttek Ligete program, fásítással. Babaváró Program létrehozásával segítik majd a helyben élő kismamákat.

„A csökkenő iparűzési adó-bevételek ellenére el lehet mondani, hogy továbbra is példásan, saját ingatlanfejlesztési programjának köszönhetően a város stabilan és növekedést biztosító költségvetést tud elfogadni erre a felemás esztendőre, annak ellenére, hogy még ezt az évet is árnyékolni és terhelni fogja a koronavírus-járvány negatív pénzügyi hatása.” – zárja sorait Kozármisleny polgármestere.

Forrás: Misleny Magazin