A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2021. február 16-án négy szolgálati gépjármű került. A Skoda és Mercedes gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adta át Pécsett.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a főkapitányság járőr-gépjárműveinek átlagos életkora tovább csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos korszerű vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu