A Pécsi Tudományegyetem tavaly ősszel hirdette meg az online szabadegyetem első félévét. Az első szemeszter 8 előadásán mintegy 350-en vettek részt regisztrált hallgatóként, közülük közel 150-en vizsgáztak le, és kaphatták meg a tanúsítványt a Pluszosok Egyeteme első félévének elvégzéséről.

Magyarország első egyetemén 2021. február 22-én indul a második pluszos félév, ebben a szemeszterben 7 érdekes, nagyon sok esetben éppen a szépkorúság kérdéseit érintő előadással várják az érdeklődőket a képernyők elé.

A Pluszosok Egyeteme előadásai kéthetente hétfői napok délutánjain, 17 órától indulnak. Az előadásokat előzetes regisztrációval lehet megtekinteni. Az online előadások egyórás időtartamában, egy-egy népszerű kérdéskört járnak körül a Pécsi Tudományegyetem kiváló kutatói, oktatói. Az átlagosan 45 perces előadások szólnak a legfontosabb tudnivalókról. Az interaktív „tanórákat” egy 15 perces kérdés-felelet blokk követ. Kérdéseket a hallgatók az előadások előtt és alatt is fel tehetnek az interneten.

„Rendhagyó előadással kezdünk, hiszen első előadónk dr. Udvardy György veszprémi érsek, korábbi pécsi püspök lesz mondta el az előadások házigazdája, dr. Ertl Tibor professzor emeritus. – A folytatásban természetesen egyetemünk oktatói lépnek színre, orvosi, történelmi, csillagászati, és sok más téma kerül majd sorra, a szemesztert pedig dr. Miseta Attila rektor zárja, a felsőoktatás és egyetemünk jövőbeni szerepét, lehetőségeit taglalva.”

A tavaszi szemeszter előadásai:

február 22., 17.00
Dr. Udvardy György: A hit ereje

március 8., 17.00
Dr. Nagyváradi László: Magyarok a világűrben

március 22., 17.00
Dr. Fedeles Tamás: A modern pécsi felsőoktatás első száz éve

április 12., 17.00
Dr. Pétervári Erika: Az öregedés biológiája

április 26., 17.00
Dr. Mikó Éva: A mikrobiom misztikuma

május 10., 17.00
Dr. Figler Mária: Helyes táplálkozás az idős korban

május 17., 17.00
Dr. Miseta Attila: A Pécsi Tudományegyetem jövőépítése


Az idei első, február 22-ei előadásra jelentkezni a pluszosegyetem@pte.hu címen lehet.

Forrás: univpecs.com

Fotó: univpecs.com