Február 25. és március 2. között, tehát a héten csütörtöktől jövő keddig átmenetileg szünetel a pécsi önkormányzat szolgáltató cégeinek Búza téri ügyfélszolgálata. Az ideiglenes zárás a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a Pécsi Közterület-felügyelet, a Dél-Kom Nonprofit Kft., a Tettye Forrásház Zrt. és a Pétáv Pécsi Távfűtési Kft. ügyfélszolgálatait érinti.

A döntést azért kellett meghozni, mert a Búza téri irodaházban több dolgozónak pozitív lett a koronavírus tesztje. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a Dél-Kom NKft. és a Tettye Forrásház Zrt. egy-egy alkalmazottja kapta el a betegséget, szinte egy időben. Nem kizárt tehát, hogy az ott dolgozók között akadhat még fertőzött.

Az újranyitás feltétele az érintett ügyfélszolgálatokon dolgozók negatív koronavírus tesztje. Amennyiben a tesztek alapján ez lehetségessé válik, jövő kedden újra kinyit az épület. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. még a mai napon elvégezte az épület fertőtlenítő takarítását, az esetleges újranyitásról hétfőn közleményben tájékoztatják a pécsieket.

Addig is a PVh arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonos, elektronikus, vagy postai úton intézzék ügyeiket.