Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután osztott meg egy videót Facebook-on, amelyben járvány elkövetkező legdurvább két hetéről beszélt.

A miniszterelnök a mai nap járvány-matematikusokkal egyeztetett, akikkel átbeszélték, hogy az új fajta vírusmutációk miatt a fertőzések száma rohamosan nő, és nőni is fog. Hangsúlyozta, hogy emiatt olyan terhelés lesz a kórházainkon, amilyen még nem volt.

Orbán arra kér mindenkit, hogy a lehető legfegyelmezettebben tartsuk be az előírásokat, és mindenki regisztráljon az oltásokért. “Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül” – tette hozzá.

A járvány súlyosbodása miatt a mai kormányinfón bejelentették, hogy a meglévő korlátozásokat március közepéig meghosszabbították. Tegnap pedig Orbán már rossz hírként közölte, hogy a harmadik hullám görbéje növekedik, ezért lazításokat egyelőre nem vezetnek be. Akkor még belefért egy jó hír is: tegnap kezdtek el oltani a kínai Sinopharm vakcinával.
Hasonló jó hír a mai videójába nem került be. – írja a Jövő Tv.