Vélhetően ellenzéki oldalon óriási harc lesz Baranya megye 1. számú választókörzetéért, ugyanis ez a kevés körzet egyike, ahol legutóbb is győzni tudott az ellenzék, akkor Mellár Tamás diadalmaskodott a szavazatok mintegy 40 százalékával. A fideszes Csizi 36.97 százalékot kapott, Mellár pedig annak ellenére is nyert, hogy Jobbikos, LMP-s, Momentumos és Kétfarkú Kutyapártos jelölt is akadt a körzetben.

Kik közül lehet majd választani?

Ellenzéki oldalon biztos, hogy indul az előválasztáson a regnáló győztes, Dr. Mellár Tamás, ezt egyébként lapunknak árulta el először. Ma a Momentum is bejelentette, hogy Nemes Balázs 2018 után, 2022-ben is megpróbálkozik az indulással, ő is indul tehát az előválasztáson. A Jobbik színeiben legutóbb Fogarasi Gábor volt a jelölt, nem tartjuk kizártnak, hogy ő most is elinduljon, a DK pedig várhatóan Auth Istvánt fogja indítani, feltéve ha egyáltalán még a párt tagja lesz az önkormányzati képviselő. Tegyük fel, hogy igen. Ami a Fidesz-KDNP-t illeti, az ő esetükben a legesélyesebb jelölt a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Őri László. Ő nyilvánvalóan az előválasztáson nem fog indulni. Az LMP elsősorban Baranya 2-re fog fókuszálni, ők nem biztos, hogy indítanak jelöltet, az MSZP pedig a hírek szerint beállhat Nemes mögé, legalábbis a városházipletykák alapján.

De ahogy a múltban már oly sokszor, ezúttal is szavazásra biztatjuk Önöket. Ki legyen Baranya megye első számú körzetének az országgyűlési képviselője?