A BaHír legújabb műsorának, a Polkorrekt podcastnek az első adásában Vági Márton és Mesics Gábor beszélgetett, oltani vagy nem oltani: az itt a kérdés.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar társadalomban a számtalan másik mellé egy újabb törésvonal jelent meg. A mostani egyik legfőbb csatatér az oltás kérdésével kapcsolatban alakult ki. Egyik oldalon állnak az oltás mellett érvelők, velük szemben helyezkednek el az oltást ellenzők.

Mindannyian szeretnénk visszakapni a korábbi életünket és a korlátozások nélküli szabad mozgást, úgy tűnik, hogy ezt csak az oltás révén érhetjük el. A kormányzati döntéshozók rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, mivel a nyájimmunitás miatt szükség lenne minél több beoltott emberre, viszont a relatíve alacsony oltási hajlandóság miatt kérdéses mikorra érhetjük el a szükséges számot. Az vakcina beadatásának kötelezővé tétele a választás közelsége és az ellenzők széles tábora miatt elképzelhetetlennek tűnik.

Az oltással kapcsolatos érdemi vitákat sokszor lehetetlenné az álhíreket és a téves információkat terjesztő oldalak. Ezzel nagyon nehézzé válik, hogy valós információk jussanak el sokakhoz. Az összeesküvés elméletek meredekebbnél meredekebb magyarázatokkal állnak elő az oltással kapcsolatban. Az 5G által irányított nanorobotok kezdve Bill Gates szándékos népesség szabályozásán át rengeteg különféle „elmélet” kering a világhálón bármiféle valódi magyarázat nélkül.