– A reggeli gyakorlatok felgyorsítják az anyagcserét és csökkentik a testsúlyt –

A hatékony fogyás nem feltétlenül igényli a kalóriaszámlálást a nap minden percében. A formás test megszerzése érdekében heti két-három alkalommal kell beiktatni testmozgást, mivel pörgő anyagcserével a túlsúly leadása is könnyebben.

Amennyiben kis mennyiségű testmozgással szeretnénk javítani a diétánk hatékonyságát, akkor érdemes azt a nap elejére, közvetlenül a reggeli elfogyasztása utánra időzíteni. Az éhgyomorra testmozgás nem ajánlott, mert a máj szénhidrát tartalékai kimerülnek, és a test arra kényszerül, hogy az izomszövet lebontásával nyerjen energiát zsír helyett. Arról nem is beszélve, hogy az alacsony vércukorszint szédülést és hányingert okozhat. Kezdjük a napot könnyen emészthető reggelivel, például teljes kiőrlésű gabonapelyhekkel, joghurttal vagy gyümölcsökkel, és a legfontosabb, hogy hidratáljunk.

Az alábbiakban olyan gyakorlatokat mutatunk be, amelyek az emésztést és a keringést serkentik és segítik az anyagcserét illetve a zsírégetést a nap folyamán.

Helyezkedjünk el hanyatt a földön, vagy egy szivacson és nyújtsuk ki végtagjainkat, majd egy mozdulattal emelkedjünk fel úgy, hogy közben mindkét lábunk a levegőben, egymás mellett tartjuk. Tartsuk meg magunkat pár másodpercig, majd lassan ereszkedjünk vissza. Ismételjük meg a gyakorlatot 10-szer.

Helyezkedjünk el a talajon négykézláb úgy, hogy az egyik alkarunk behajlítva legyen a talajon, vagy szivacson, a másiknál viszont csak a tenyerüket helyezzük le. Nyújtsuk ki egyenesen hátra a bal lábunkat, majd húzzuk vissza. Végezzünk belőle 10-10 gyakorlatot mindkét oldalon.

Maradjunk a talajon és a kezeinket helyezzük magunk mellé, majd végezzünk csípőemeléseket úgy, hogy mindkét lábunkat a magasban tartjuk. Ettől a gyakorlattól garantált a szép kerek popsi. Ismételjük meg a gyakorlatot 50-szer.

Következő gyakorlatunk: támasszuk meg magunkat a tenyereinkkel és a lábfejünkkel, eközben pedig a farizmot emeljük az ég felé, majd végezzünk ellentétes oldalú mozdulatokat: a jobb kar a bal spiccet érintse, és fordítva. Ismételjük meg a gyakorlatot 10-szer.

Helyezkedjünk alapállásba, majd egy mozdulattal ugorjunk egy nagyot úgy, hogy közben a térdeiket behajlítjuk. Ismételjük meg a gyakorlatot 9-szer.

Amennyiben van a háztartásban 2 kg- os súlyzó az lenne a tökéletes, viszont ha nincsen akkor 2L-es palackvíz is megteszi. Fogjuk őket a kezünkbe, a lábainkat helyezzük egy fellépőre, majd emeljük a farizmunkat és az egyik lábunkat a levegőbe, miközben a két karunk is kinyújtjuk a plafon felé. Ismételjük meg a gyakorlatot 10-szer.

A következő gyakorlathoz egy fitneszlabdára lesz szükségünk, de ha nincs, akkor egy szék vagy a kanapé ülőrésze is megteszi. Helyezkedjünk el a talajon, nyújtsd ki a lábunkat úgy, hogy a sarkunk a labdán legyen, és emeljük fel csípőnket olyan magasra, amennyire csak tudjuk, majd lassan ereszkedjünk vissza. Ismételjük meg a gyakorlatot 20-szor.

Az utolsó gyakorlatot pedig nem mással, mint gumis szalaggal kell elvégezni. A szalagot helyezzük kicsivel a térded fölé, valamint a két kezünkben, óvatosan húzzuk szét, és végezzünk 50 guggolást vele.

És a végére is értünk a 15 perces 7 gyakorlatos reggeli edzésnek. Fontos kiemelnem, hogy az edzés csak akkor lesz látható és tartós, hogyha rendszeresen végzünk testmozgást, minimum közepes intenzitással. Amennyiben pedig az eszközök hiánya gátol meg bennünket a sportolásban, úgy mihamarabb szerezzük be őket.

Kép: pixabay

Forrás: 1;