A bahir.hu oldalon is közzétettük Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének a közelmúltban Hoppál Péter országgyűlési képviselőhöz intézett levelét, amelyben hathatós segítséget kért ahhoz, hogy a megyei jogú város teljes körű kompenzációt kapjon a kormánytól.

Tegnap vagyis február 26-án, pénteken a városházán megtörtént a találkozó, ahol személyesen tárgyalták meg az érintett felek a pécsi kérdéseket. A találkozót követően Péterffy Attila pécsi polgármester Facebook-oldalán megjelentetett posztjában tudatta, hogy részletesen tájékoztatta Hoppál Pétert arról, hogy a város mennyi bevételtől esett el a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai és a kormányzati elvonások miatt 2020-es évben, illetve a 2021-es évben.

Péterffy Attila rámutatott, hogy a tavalyi évben 3,7 milliárd, a mostani évben pedig 5,6 milliárd forinttal lett kevesebb Pécs város költségvetése.

Pécs polgármestere, ahogy azt a korábbi levelében, most pedig személyesen is kérte Hoppál Péter országgyűlési képviselőt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a kormány teljes mértékben kompenzálja a pécsieket.

A koronavírus-járvány és a kormányzati elvonások miatt keletkezett önkormányzati bevétel-kiesés állami kompenzációjáról egyeztettem ma Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő úrral.

A megbeszélésen részletesen és tételesen bemutattam, hogy a pandémia, és az annak kezelése érdekében hozott kormányzati intézkedések 2020-ban összesen 3,7 milliárd forinttal, 2021-ben pedig mintegy 5,6 milliárd forinttal csökkentették a pécsi önkormányzat bevételeit.

Elmondtam azt is, hogy ezt a bevétel-csökkenést a pécsi önkormányzat a saját költségvetésében nem tudja kezelni, ezért azt várom a kormánytól, hogy pótolja a kieső bevételeket.

Ahogy korábban levélben, úgy most személyesen is arra kértem Dr. Hoppál Péter képviselő urat, hogy parlamenti képviselőként tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a kormány teljes mértékben kompenzálja a pécsieket. „ – olvasható Péterffy Attila polgármester közösségi oldalon tett tegnap esti bejegyzésében.