Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

A rendőrök személyi szabadság megsértése miatt indítottak eljárást két mohácsi férfi ellen. Egy himesházi férfi ellen pedig kábítószer birtoklása miatt nyomoznak.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2021. február 25-én 12 óra 15 perckor arról, hogy a férjét egy korábbi nézeteltérés miatt két férfi egy autóba kényszerítette, majd bántalmazta.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 31 éves és egy 19 éves mohácsi férfi a székelyszabari úton közlekedett gépkocsijukkal, amely során megállították a bejelentő férjét, aki előttük haladt autójával. Miután megálltak, és kiszálltak gépkocsikból, a 31 éves férfi megütötte a sértettet, majd a gépkocsijához vezette, és beültette az autóba, ahol tovább bántalmazta. Ezt követően a férfit akarata ellenére magukkal vitték, majd később visszatértek az autójához. Az eset során a sértett könnyebben megsérült. A rendőrök a két férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 31 éves férfi, valamint társa – a 19 éves bűnsegéd – ellen személyi szabadság megsértése miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

Az intézkedés során a rendőrök átvizsgálták a sértett autóját is, amelynek utasterében kábítószer-fogyasztáshoz használt, valamint kábítószer gyanúját keltő anyaggal szennyezett eszközöket találtak, és foglaltak le. A 23 éves himesházi férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-re pozitív eredményt mutatott, ellene kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás a Mohácsi Rendőrkapitányságon.

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu