A teljes magyar sajtót lefedő sajtóközleményben adta hírül a kifli.hu, hogy a járvánnyal sújtott vendéglátóipart erősítve megújítva innentől kibővítve vehetik igénybe a Kifli Bisztró szolgáltatását:

„Mostantól Budapest neves éttermeinek minőségi kínálatát házhoz viszik a Kiflis futárok, ebben az új szolgáltatásban a megszokott finom ízek, séfek által készített éttermi minőségű ételek kínálata szerepel. (…)A Kifli kínálatában egyedülálló módon a neves Meatology étterem, valamint a Zsidai Home 4 éttermének fogásai szerepelnek: a méltán híres 21 Magyar Étterem, a Baltazár, a trendi Spíler és az elegáns Opera Café. Kedvenc fogásainkat limitált ideig bevezető áron, majd ezt követően is az étterminél kedvezőbb áron rendelhetjük meg.”

A korlátozások okozta talpon maradás időszakában Budapesten egyre telítettebb az ételfutár-piac. Ez még nem lenne nagy hír, a Zsidai névre többen is felkapták a fejüket a magyar vendéglátásban. 

Akinek ismeretlen a név, szemezgethet néhány hírt az utóbbi évekből, a családi vállalkozás arcáról, illetve Zsidai „Roy” Zoltánról:

Zsidai 2020 májusában meglepte a magyar vendéglátósokat, mikor egy interjújában keményen leszólta a járványban jótékonykodó éttermeket. Nem kímélte a házhoz szállítással próbálkozókat sem.

„Minden éttermünket meghatározza a hangulata, a színei, fényei, illatai, az ott szóló zene, van egy sajátos atmoszférája, nem utolsósorban pedig a munkatársaink igazi vendéglátókként fogadják a hozzánk érkezőket. Ez egy multidimenzionális élménycsomag, amelynek kulturális társadalmi aspektusai vannak. Mindezt nem lehet házhoz szállítani.”

Zsidai szavai még a hozzá hasonlóan NER-közeli vendéglátósokat is válaszlépésre ösztönözte. Meg is indult az oda-vissza üzengetés, nyilatkozás, kommentelgetés a felek részéről.

A szócsatákat hamarosan a Zsidai-éttermekből is lehetett házhoz rendelni ételt. Szeptembertől  házhoz szállításra dolgozó pizzeriát indított be a budapesti Jamie Oliver-bizniszt is irányító Zsidrai.

Az idei évtől már a Zsidai-birodalom a korábban kiszállíthatatlan, multidimenzionális élménycsomagnak számító ételeket is kiszállítja.

Forrás: 444.hu