Ahogy azt a hvg.hu a mai napon megírta a Pokorni Zoltán vezetése alatt álló XII. kerület, és a Szentgyörgyvölgyi Péter által irányított V. kerület jutott most jelentősebb összeghez.

A cikkben rámutatnak, hogy a kormány egyik friss határozatával mintegy 1,3 milliárd forint összeget adott egynéhány önkormányzatnak. A támogatottak közt két budapesti kerület neve is felfedezhető, természetesen fideszes vezetésűek.  A 2019-es választást követően a fővárosban nem könnyű fideszes vezetésű kerületet találni. Mindösszesen négy városrész van a magyar fővárosban, ahol a kerület polgármestere és az őt támogató képviselő-testület többsége is kormánypárti.

Ez alkalommal a XII. kerület 225 millió forintot kapott fejlesztésekre illetve kiegészítő munkákra. Az V. kerület pedig 91 millió forintot költhet majd az idősügyi kommunikációs programjára – írta meg a Telex a hétvégén a Magyar Közlönyben közzétett határozat alapján. A többi, támogatással kedvezményezett önkormányzat jellemzően kisebb településeken működik.

Baranya megyéből két nevet említ meg a telex.hu. Az egyik Cserkút, a másik pedig Óbánya.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nemrég egyeztetett a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséggel a magyarországi települések megsegítéséről, eddigi beszámolójuk alapján eredmény nélkül.

Forrás: hvg.hu, telex.hu