Gondolkodjunk közösen! felszólítással „Közösségi költségvetés Kozármisleny – 2021” címmel hirdeti meg legújabb projektjét Kozármisleny Város Önkormányzata, jelentette be tegnapi videójában dr. Biró Károly polgármester, aki bevezetőjében kiemelte, hogy a jelenlegi városvezetésnek mindig is szívügye volt a település civil összefogásainak támogatása.

A helyi közművelődési szervezetnek, és a városi civileknek kezdeményezésére 2021-ben útjára indított projekt célja Kozármislenyben az, hogy az Önkormányzat költségvetésében elkülönített 5 millió forint sorsáról a lakossággal közösen döntsenek. Biró Károly kiemelte, hogy a helyi részvételi demokrácia erősítésére, illetve annak kiteljesítésére kidolgozott tervet a napokban útjára indítják.

A márciusi előkészítő szakaszban várják a lakosságtól, a civil szervezetektől, a formális vagy éppen informális csoportoktól az ötleteket, javaslatokat, hogy mi is legyen ennek az idei költségvetésben elkülönített ötmillió forint összegnek a sorsa. Minden olyan javaslat, ötlet és elgondolás megfontolás tárgyát fogja képezni, amely a kisváros fejlődését, szépülését, életminőségének jobbá tételét irányozza elő.

Előkészítő bizottság került létrehozásra, amely arra lesz hivatott, hogy a beérkező javaslatokat összegezze, és a kiemelt ötleteket a képviselő-testület színe elé vigye.  Az előkészítő bizottság tagjai a helyi civil szervezetekből, az önkormányzat szakembereiből, helyi közösségépítőkből áll össze. A hónap végén a bizottság öt felvetést, ötletet, javaslatot bocsáthat megvalósítási vitára.

Áprilisban, a projekt második szakaszában kerül sor a javaslatok, ötletek megvalósításának vizsgálatára, illetve kerül ki végül az öt közül az az egy, amelyik fizikai valójában is megvalósításra kerül. Ebben a szakaszban az ötletgazdák kampányolhatnak a javaslatuk mellett, a lakosság pedig voksolhat majd a szívéhez legközelebb álló, vagy éppen a szemének leginkább tetsző elgondolás mellett.

A  javaslatokat Kozármisleny internetes elérhetőségein várják a projekt meghirdetői. Figyeljék az elkövetkező napokban a hivatalos oldalakat, addig is ötleteljenek, mérlegeljenek, tervezgessenek, és tegyenek minél több javaslatot.