Úgy tűnik, hogy hiába küldték ki a lemondó sms-eket csütörtökön és pénteken, az AstraZenecával kapcsolatban , a vakcina megérkezett az oltópontokra és sokakat már be is oltottak vele.

Szombaton már egyre több helyszínről szivárogtak ki a hírek, hogy aki odamegy az oltópontra a korábban megadott időpontra, a lemondás ellenére is megkapja a vakcinát.

A hvg.hu pár órája közzé tett írásában leszögezi, hogy a kérdésükre ezt az operatív törzs szombat délután tulajdonképpen meg is erősítette.

A HVG kérdésére a koronavírus sajtóközpont azt a választ írta, hogy:

„Az oltóanyag az oltópontokon van, aki megjelent és jogosult az oltásra, az meg is kapta.”

A hírt kár lett volna tagadni, hiszen szombat reggel óta egyre több hír olvasható különböző fórumokon arról, hogy annak ellenére, hogy a kormány  technikai okokra hivatkozva lemondta a hétvégi tömeges oltást, sok 60 éves kor alatti krónikus beteg mégis megkapta az AstraZeneca vakcináját a számára kijelölt oltóponton. Mindez a hír addig nem vált hivatalossá míg a koronavirus sajtóközpont meg nem erősítette azt. A magyar sajtó figyelmét az eseményekre ma reggel óta Twitter- és Facebook-posztokban, üzenetekben és olvasói levelekben hízták fel az érintettek. 

Forrás: hvg.hu, 444.hu, 24.hu