Információink szerint egyre túlterheltebb a rendszer, fokozódik a nyomás és az ápoló hiány, ráadásul folyamatosan nő az új betegek száma. Egyelőre állják a sarat a pécsi orvosok, ápolók, technikusok, mentőtisztek, gyógytornászok és valamennyi ember, aki az egészségügyben dolgozik, azonban ők is úgy számolnak, hogy „brutálisan nehéz időszak jön”.

Hasonló a helyzet egyébként Kaposváron is (és vélhetően mindenhol az országban), ahol újabb és újabb osztályokat kell megnyitni a Covid fertőzöttek számára, ahol az akut légútiosztály teljesen megtelt az elmúlt pár napban. Úgy tudjuk, hogy Pécsett is gyakorlatilag naponta nyitnak meg új osztályokat a koronavírussal fertőzött betegek számára, van már külön Covid-osztály és Covid-intenzívosztály is. Soha nem látott nyomás nehezedik az ellátórendszerre, egészségügyben dolgozó forrásaink elmondása alapján ők már felkészültek arra, hogy gyakorlatilag beköltöznek a kórházakban, és hetekig alig fogják látni a családjaikat.

Azt is megtudtuk, hogy mind Pécsett, mind Kaposváron folyamatosan nő az új fertőzöttek száma, a tesztek egyre nagyobb aránya pozitív, és a korábbi hónapokkal ellentétben jóval fiatalabb, sok esetben alapbetegséggel nem is rendelkező emberek kerülnek kórházba, sőt sok esetben lélegeztetőgépre. Pedig már az előző, második hullám is megterhelő volt, és már akkor is nagyon sokan meghaltak.

Nem kívánunk pánikot kelteni, azonban valóban nehéz időszak fog következni, a vírus nem játék, annak a tényét kár lenne tagadni. Kérjük mi is az olvasóinkat, hogy vigyázzanak egymásra, és magukra, és amint lehet oltakozzanak, hogy minél előbb túl legyünk ezen a vészterhes időszakon!