Lezárták az aktát a tettlegességig fajult a vita ügyében.

A pécsi nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a négy férfinak az ügyében, akik verekedéssel rendezték egymás közt a vitát.

Garázdaság miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 26 éves kökényi és 22 éves pécsi társa, valamint egy 33 és egy 28 éves pécsi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a két fiatalabb férfi 2019. november 24-én Pécsett, az Expo Centerben egy korábbi nézeteltérés miatt szóváltásba keveredett a két másik férfival, majd a vita odáig fajult, hogy kölcsönösen bántalmazták egymást. A 26 éves férfi és 22 éves társa üvegeket dobált a másik két férfira, majd a 22 éves fiatal egy gáz- és riasztó fegyverrel több lövést is leadott, azonban nem sérült meg senki. A rendőrök elfogták, majd előállították a garázdákat a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 33 éves férfit és 28 éves társát továbbá azzal is gyanúsítják a rendőrök, hogy 2019. november 17-én hajnalban egy pécsi parkolóban összeszólalkoztak egy másik férfival, akinek ezután egy baseballütővel, valamint egy teleszkópos fém bottal ütötték a fejét, valamint a testét. A bántalmazás során a sértett könnyebben megsérült, azonban az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint – tekintettel a bántalmazáshoz használt eszközökre, valamint a sérülések elhelyezkedésére – fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének esélye és veszélye. Az eset kapcsán ezért nemcsak garázdaság, hanem súlyos testi sértés kísérlete miatt is nyomoztak a rendőrök a két férfi ellen.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu