Zaják Rita, a Párbeszéd szekszárdi politikusa szerda este a Facebookon jelentette be, hogy kilép a képviselőtestület többségét adó Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) frakciójából. A képviselő nem kívánta indokolni a kilépését, bár azt „élete legnehezebb döntésének” nevezte.

Tisztelt Szekszárdiak, kedves Ismerőseim! Közéleti tevékenységem eddigi legnehezebb döntését hoztam meg a mai napon….

Közzétette: Zaják Rita – 2021. március 8., hétfő

Nem maradt el a reakció sem, Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője éles kritikával illette Zajákot Facebook-posztjában. Ebben burkoltan ugyan, de azzal vádolta meg a képviselőnőt, hogy összejátszik Ács Rezsővel, a város Fideszes polgármesterével. Ács korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzetet kihasználva egyedül hozott döntéseket. Bomba állítása szerint Zaják Rita saját politikai ambícióit helyezte előtérbe, konkrétan a város alpolgármestere akart lenni. De mivel ezt az ÉSZ nem támogatta, ezért már korábban is voltak feszültségek.

BEJELENTÉS Eddig arra vártunk, hogy az érintett adjon magyarázatot tettére. Ugyan ez nem történt meg, de mivel döntését…

Közzétette: Bomba Gábor Szekszárd – 2021. március 8., hétfő

A politikai helyzet eddig sem volt felhőtlen Szekszárdon. A Fideszes polgármester mellett ugyanis az ellenzék adja a képviselőtestület többségét. Illetve csak adta, hiszen Zaják kilépésével 8 fő alá csökkent az ÉSZ képviselőinek száma.