Marosi Emma nyolc éve egy rendkívül betegséggel, az úgynevezett kisfejűséggel született. Szinte azonnal epilepsziás rohamok törtek rá, amelyek azóta is folyamatosan végigkísérik az életét. Naponta akár 100 kisebb roham is rátörhet, amelyek éjszaka a legrosszabbak. Emma jelenleg egy 2 hónapos baba szintjén van, tehát 24 órás felügyeletet igényel. Ha mindez nem lenne elég, Fanni nevű nővére is beteg, ő Marfan-szindrómában szenved, amely leginkább a szívét veszélyezteti.

Édesanyjuk, Szita Edina a Pécsmának elmondta, hogy jelenleg azért küzdenek, hogy el tudjanak költözni. Ugyanis egy dohos, penészes lakásban élnek, ami miatt Emma folyamatosan beteg, ami csak újabb rohamokat eredményez nála. A szívműtéten éppen átesett nővérének sem egészséges a környezet, úgyhogy a család segítségért folyamodott.

A Plüssterjesztők beteg gyermekekért csoport pedig azonnal melléjük állt. A Plüssterjesztők korábban már segítettek egy SMA-s fiún, Zsomboron is, ezúttal a pécsi családnak szeretnének új otthont adni. Ehhez csak annyit kérnek, hogy akinek van feleslegessé vált plüssállata, az egy üzenet kíséretében hagyja ott egy forgalmasabb helyen. Az üzenetet közzétették a Facebook oldalon, itt elérhető, a cél, hogy minél több emberhez eljusson a kislány története.

Természetesen plüssök nélkül is lehet segíteni, az adományokat a Remény Ajándékba Alapítvány számlaszámára lehet elküldeni: 10402427-50526968-71501001
A közleménybe ezt kérik beírni: Pécsiek Emmáért

Kép forrása: Együtt Emma mindennapjaiért