Kollégánk ma reggel megkapta a védettséget igazoló okmányt, így ő elviekben szabadon utazhat a jövőben, vélhetően ezzel a dokumentummal külföldre is mehet, és ez jelenti számára kvázi a szabadságot a következő hónapokban, de talán évben. A probléma az, hogy eddig csak egy védőoltást kapott, a következőt jövőhéten fogják beadni neki.

Ahogy ő fogalmazott, „ha most meggondolnám magamat, és mégsem kérném a második védőoltást (természetesen kérni fogom, de ilyen szcenárió is előfordulhat) a védettséget igazoló okmány már így is, úgy is nálam lenne, és ki tudja, hogy a hatóságok mikorra tudnák meg, hogy valójában csak egy vakcinát kaptam, ami a virológusok szerint nem nyújt teljes védelmet.”

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy egyszeri tévedés történt, netán mindenki idő előtt megkapja a védettséget igazoló okmányt, vagy a kormányzati bizalom nőtt meg a lakosság felé, netán a második védőoltás után érkezik majd egy új, frissített igazolás (az mondjuk őrülten nagy pazarlás lenne), mindenesetre igyekszünk utánajárni a dolgoknak.

Egyébként Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter februárban még úgy fogalmazott, hogy ilyen okmányt majd azok kapnak, akik mindkét oltást megkapták már.