Ma, tehát hétfőn reggel 10-kor megkaptam az első adag kínai vakcinát. Múlthéten már írtam erről egy rövid cikket, akkor nem teljesen értettem, hogy miként kerültem ennyire előre az oltásisorrendben, hiszen még csak 29 éves vagyok. Sebaj, nem bántam, jobb beoltva lenni, mint sem.

Délelőtt 10-re mentem a háziorvosomhoz, páran voltak előttem, tumultusról semmiképpen sem beszélhetünk, nem tudom, hogy más körzetekben hogy zajlik az oltás, de itt flottul ment minden. Pár perc várakozás után szólítottak is, és nagyjából fél perc múlva már jöhettem is ki. Maga a tűszúrás egyáltalán nem fáj, gyakorlatilag alig vettem észre (pedig tűfóbiás vagyok), az oltás után nagyjából húszpercet kellett még várjak, biztonsági okokból. Mivel semmilyen allergiás reakció nem jelentkezett, így haza is mehettem.

Néhány óra telt el azóta, és az alábbi tüneteket érzékelem:

– kicsit zsibbad a karom, illetve az oltás helyén egészen kicsit feszít, igaz emlékeim szerint ez minden védőoltásnál így volt.

– van egy egészen enyhez fejfájásom, habár alapvetően fejfájós vagyok, szóval ezt nem feltétlenül kötném össze.

– kissé fáradt vagyok, de ezt annak a számlájára is írhatom, hogy nem aludtam túl jól.

Ezen kívül egyelőre semmi, habár az is igaz, hogy jellemzően a második védőoltás után jelentkeznek az erősebb mellékhatások (ami egyébként nem baj, sőt ez csak a szervezet immunválaszát jelzi), habár a legerősebb mellékhatás sem rosszabb, mintha intubálnának.

Viszont én csak egy újságíró vagyok, nem orvos vagy virológus, de ennek ellenére is minden kedves olvasónkat biztatom arra, hogy regisztráljanak a védőoltásra, ne féljenek tőle, az orvosok és a tudósok tudják, hogy mit csinálnak, ezek biztonságosak, megóvnak minket, és ha szeretnénk visszakapni a normális életünket, akkor ez egy elkerülhetetlen folyamat lesz!