Szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi, aki ellen most az ügyészség vádat emelt. A Fővárosi Főügyészség ugyan nem említi, de a Blikk információi szerint Berki Krisztiánról van szó, aki a vádirat szerint egy busz előtt bünetőfékezett. – írja a Blikk

Fővárosi Főügyészség így ír az esetről:

„A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt”.

A buszsofőrje hiába fékezett, már nem tudta elkerülni az ütközést, személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban mindkét jármű megrongálódott: az autóbuszban 2,5 millió, Berki luxusautójában 14 millió forintos kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A Blikk úgy tudja, halmazati büntetésként akár 7 és fél év is kiszabható ilyen ügyben.

Az ügyészség videója: