Mennyi kacat! Ugye mindenki találkozott már ezzel a helyzettel, mikor nagytakarítást kezd az otthonában. Szatyrok, zacskók, szivacsok, dobozok, flakonok. Konyhánkat megtöltik az élelmiszerek csomagolóanyagai, fóliák, dobozok, szatyrok. Ilyenkor érdemes keresni más megoldást, mert természetesen lehet más, csak egy kicsit körül kell néznünk, hogy meglássuk a környezetbarát lehetőségeket.

Egy ember egy nap alatt egy kiló szemetet termel. De ez lehetne sokkal kevesebb is. Az újrahasznosítás világnapján a hulladék környezettudatos kezelésére hívta fel a figyelmet  Vágó Gábor, az LMP európai parlamenti listavezetője, aki arra is figyelmeztetett, hogy nem kell mindent eldobni, nem kell folyamatosan fogyasztani, hiszen sok régiből lehet valami új.

Ne legyen mindig minden fekete-fehér, válaszd a zöldet! A videó sorozat legújabb részében azt veszi górcső alá, hogyan lehet zöld egy háztartás.

Vágó Gábor, az LMP európai parlamenti listavezetője beszél a hulladékcsökkentés fontosságáról. A zero-waste életmód három elkötelezett szószólója pedig arról mesél, milyen egyszerű, mégis nagyszerű trükkökkel válthatók ki azok az egyszer használatos tárgyak, amik a háztartási hulladék nagy százalékát képezik, és amelyek nagyban hozzájárulnak a környezetszennyezéshez. Vászontáska, méhviaszos újraszalvéta, csomagolásmentes bolt, mosogatószivacs luffatökből – néhány a sok közül, hogy hogyan lehet hulladékmentes az otthonunk.