Harmadik alkalommal szavazhatnak a Kozármislenyben élők a helyi közösséget illetve a városi közterületeket érintő kérdésekben. Először ötmillió forint elosztásáról, aztán a település kapujában található körforgalom rendezéséről, most pedig a játszóterek és a közösségi terek kialakításával kapcsolatban voksolhatnak a kozármislenyiek.

A város önkormányzata számára fontos, hogy mindenki álláspontját megismerje és megtudja a településen élők véleményét a kérdésben. A jelenlegi helyzetben a legjobb megoldás ahhoz, hogy a további beruházásokat megtudják tervezni, előkészíteni. A Kozármislenyben élő gyermekek szabadidejének, mozgásigényének kiszolgálása elsődleges szempont kell, hogy legyen városban.

A kérdőívet 2021. március 31-ig tudják kitölteni az érdeklődők, hogy javaslataikkal és szavazataikkal támogassák az önkormányzat munkáját. A kérdőív közzétételének célja a kozármislenyi lakosok véleményének megismerése a közösségi terek, illetve játszóterek kialakítása, azok elhelyezése szempontjából. A kérdőív kitöltése maximum 5-10 percet vesz igénybe a válaszadótól.  A kérdőíveket az alábbi linkeken tudják elérni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqrQPGFl0bPTG2NcTS13qdLYI3JhnvtaQDf-8LrZvwCasp-Q/viewform

https://www.kozarmisleny.hu/…/26-jatszoterek-kozossegi… #kozármisleny, #misleny, #zöldváros, #közösségitér, #játszótér

Kozármisleny játszótér és közösségi tér fejlesztési programja, amely 2019-2022 közötti időszakban zajlik, a következőképpen alakul:

A Liliom utcai játszótér 2020. II. felében valósult meg, ugyanekkor a Rózsa utcában már meglévő játszótér karbantartása. Gárdonyi utca déli részén található meg a közeljövőben, 2021. I. felében megvalósuló játszótér. A Mikszáth Kálmán utcában található játszótér szintén 2021. I. felében kerül felújításra. Az iskola előtti játszótér, ami a felújítás után az iskola udvarára kerül. A Művelődési Ház melletti, 2019-ben elkészült játszótér további fejlesztésre kerül. A 2020. II. felében a Petőfi Sándor utcában megvalósult játszóteret a gyereke már birtokba vehették. A város déli kapujánál található víztornyok szomszédságában található játszótér 2021. I. felében kerül további fejlesztésre. A Fészek-lakótelepen – amely nem csak a legfiatalabb része a városnak, de a kisgyermekesek bázisa is Kozármislenynek – ezen a területen a négy csoportos, új bölcsőde megvalósításával kerül kialakításra egy modern igényeket kielégítő játszótér.

A fent említett 2022-es befejezéssel tervezett kilenc új beruházás illetve felújítás mellett további, hosszútávú elképzelések is felvetődtek, hiszen a város folyamatosan fejlődik, növekszik és jelentős a fiatal házasok betelepülése a dinamikusan fejlődő fiatal Kozármislenybe. Így további fejlesztések és közösségi térként hasznosítható területeknek a helyszínei, mint a Kamilla utcai pihenőtér felújítása került terveb padokkal, asztallal. A mislenyiek által kedvelt, és sokat látogatott Parkerdőbe Erdei bringapark és a már formálódó Kutyafuttató mellett Ifjúsági Park kialakítására is gondolt Kozármisleny Város Önkormányzata.

A település Gárdonyi utcájának északi felére eső, volt játszótér területén az önkormányzat lakófunkció megtartását tervezi. Ez az a terület, ahol az ott élő lakosság aláírásgyűjtést folytatott a terület közösségi térként történő megtartásának érdekében.

Tehát itt a lehetőség, hogy ki-ki belátása szerint szavazzon a tervezett kialakítás mellett vagy ellene. A szavazás természetesen anonim, és a fenti elérhetőségek bármelyikén megtehető.