Mozgalmasan indul a hét, ugyanis északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. No, de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk a részletes előrejelzést hétfőre! – írja a Meteo Mecsek

Hajnalban északnyugat felől egy felszakadozott csapadékmező éri el térségünket, gyenge hószállingózás, illetve hózápor előfordulhat!  Reggel csupán fagypont köré hűl a levegő, többnyire 0 és 3 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél erős lesz, a mecsek magasabb pontkain akár viharos lökések is kialakulhatnak. Erősen felhős időnk lesz, majd átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Délután északkelet felől egyre többfelé alakul ki vegyes halmazállapotú zápor, mely lehet hó, havaseső, eső illetve graupel (jégdara) is. Az északnyugati szél kezdetben erős lesz, majd estére mérséklődni fog. A hőmérséklet maximuma 8-10 fok között alakul. A hét közepétől déli-délnyugati áramlással egyre enyhébb levegő sodródhat hazánk fölé, hétvégére akár újra tavaszias hőmérsékleteket mérhetünk!

Azonban vannak jó hírek is a tavaszkedvelők számára! A hét eleje még nehezen indul, de péntektől enyhe léghullámok érkeznek!

Info, grafika, forrás: Meteo Mecsek Facebook oldala