Mikor az 1891-es esztendőben a Színház Felépítését Szervező Bizottság tervpályázatot hirdetett ki a Pécsi Nemzeti Színház megépítésére, nem hiszem hogy bárkinek is eszébe juthatott az a gondolat, hogy egykor egy virágjárvány hosszú időre elzárja a „ház” színészeit a közönségüktől.

2020-2021 években ez is megtörtént. A koronavírus az előadó művészeti munkát is egy egészen új irányba terelte, és lám a pécsi művészek ezt a problémát is áthidalják.

Bár a járványügyi szabályoknak megfelelően közönség előtt előadásokat még nem tarthatunk, már nagyon várjuk a találkozást nézőinkkel. Visszavárjuk Önöket régi kedvenc előadásaikkal és új, készülő produkcióinkkal egyaránt. – olvasható a színház, pnsz.hu internetes oldalán.

Így aztán a Pécsi Nemzeti Színház újra és újra meghódítja a közönségét, akár online is. Tehát Kedves Közönség! Jó hírrel szolgálhatunk a színházkedvelődnek, a pécsi művészek ERROR című előadása március 26-án ONLINE elérhető lesz. A színházban jelenleg folynak a felvételek munkálatai, de az ONLINE előadás pontos időpontja máris nyilvános.

ERROR című előadás online, 2021. március 26-án 19.00 órakor lesz megtekinthető!

A színpadi játékot saját ötletéből, színészi improvizációk felhasználásával írta: Funk Iván

A színpadi játékot játsszák: egy budapesti építészeti iroda ügyvezetőjének szerepében Illés Alexa, az asszisztense: Vlasits Barbara, beosztott építész: Urbán Tibor, a felesége: Stubendek Katalin, a fiuk: Bergendi Barnabás, vezető tervező egy berlini építészeti irodánál: Széll Horváth Lajos, felesége: Darabont Mikold, a fiuk: Arató Ármin.

A saját színpadi játékát Funk Iván rendezte. Díszleteket tervezte: Torbán Eszter Tünde, Jelmeztervező: Istvánfi Fruzsina, Ügyelő: Markó Rita, Súgó: Kodba Dzsenifer, Rendezőasszisztens: Ahmann Tímea.

A színpadi játék történetéről annyit, hogy: Két építész, volt egyetemi csoporttársak, ugyanabba az állásba akarják felvetetni a fiaikat. Egyikük kegyetlen színjátékot űz, hogy az ő fia legyen a befutó. Amikor végül szembekerülnek egymással, elszabadul a pokol. Az előadás éppen úgy szól a fiatal pályakezdők elhelyezkedési nehézségeiről, mint az idősebbek egzisztenciális harcáról, vagy a családon belüli kiszolgáltatottságról. A történet egy olyan világban zajlik, ahol az elsődleges szempont a győzelemnek az a fajtája, amely kizárólag az ellenfél megsemmisítését tekinti végleges diadalnak.

A vírushelyzetre való tekintettel a színház jegypénztára jelenleg ZÁRVA tart.
Sürgős esetben az előadás iránt érdeklődők tájékoztatást a jegy@pnsz.hu és a szervezes@pnsz.hu e-mail címen kaphatnak. Bővebb információ a www.pnsz.hu oldalon.

Forrás: pnsz.hu

Fotó: wikimedia.org