A jelenlegi járgányhelyzet miatt március 29-től, azaz hétfőtől a Volánbusz járatain az utasok és a járművezetők védelme érdekében rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be a társaság.

A fizikai kontaktus csökkentésére az helyközi, illetve a Volánbusz által biztosított helyi járatokon egységesen felfüggesztik az első ajtós felszállást és a sofőröket kordonnal határolják el az utastértől.

A szigorítás miatt nem lesz lehetőség hétfőtől a buszokon megvásárolni a menetjegyeket. A jegyeket és bérleteket március 29-től a pénztárakban, jegykiadó automatáknál és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásán keresztül, illetve a Volánbusz partnereinél a megszokott módon tudják megvenni. Ezen felül hétfőtől közel 300 helyen a MÁV START pénztáraiban első körben az áprilisi bérletetek lehet megvásárolni.

A Volánbusz közleményében arra is kitért, hogy a járvány elleni védekezés és a fertőzés visszaszításának érdekében eddig több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítő szert használtak fel. Ezen felül fertőtlenítő hatású folyékony szappanból 68 ezer litert biztosítottak. Munkatársaik számára több mint 690 ezer, különböző típusú szájmaszkot osztott ki eddig a társaság. Országszerte 700 darab érintésmentes kézfertőtlenítő adagoló segíti az utasok és a dolgozók védelmét.

Kiemelt kép: Volánbusz Zrt.