Pécsett nyit irodát áprilisban a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, az Ernst&Young (EY). – írja Péterffy Attila Pécs polgármestere. Ahogy ő fogalmaz, „egyszerre volt öröm és elismerés, amikor a világ négy legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cég (a BIG4-nak) egyikének, az EY-nak a vezetői megkerestek minket azzal, hogy Pécsett kirendeltséget nyitnának.”

Mivel célul tűzték ki maguk elé, hogy komoly hozzáadott tudást igénylő befektetők érkezzenek a városba, ezért komoly mérföldkőnek számít a cég pécsi terjeszkedése. Az, hogy az EY Pécsett nyit irodát fontos üzenettel bír a komoly befektetők számára is, mert azt mutatja, hogy igenis érdemes Pécsre jönni! Ezzel a lépéssel városunk még hangsúlyosabb helyet kap a nemzetközi gazdasági térképen. Emellett nagyon fontos, hogy a projekt erősíti azon törekvéseinket is, hogy itthon tartsuk a frissen diplomázott pécsi pályakezdőket. – zárta sorait Péterffy Attila.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány embernek fog munkát adni az EY, azonban az szinte biztos, hogy magas hozzáadott tudást igénylő munkakörök lesznek, felsőfokú végzettségű embereket lehet majd ezáltal Pécsen tartani.