3 milliárdos Pécsi Városi Tőkealappal segíti a város a helyi vállalkozásokat, erről írtak alá egy stratégiai partnerségi megállapodást, Bugár Csabával, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatójával és Benke Ákossal, a Focus Ventures Zrt. vezérigazgatójával, a pécsi városházán. – derült ki Péterffy Attila, polgármester közleményéből.

Pécs számára kiemelten fontos cél a helyi gazdaság fejlesztése, valamint a helyi cégek segítése és ehhez minden eszközt megragadnak. Éppen ezért tekintenek fontos partnerként az MFB Invest Zrt-re, mert a közösen létrehozott tőkealap újabb fejlesztési lehetőségeket nyit meg a helyi vállalkozások előtt. A tőkealap 3 milliárd forintos keretösszeggel kerül megalapításra, de az igények ismeretében ezt később bővítheti is az MFB Invest Zrt., amely már ebben az évben megkezdi a kedvezményes tőkefinanszírozás folyósítását. A tőkealap kezelését az MFB Invest Zrt. 100%-os tulajdonában álló Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt. látja el, míg a város részéről a Pécsi Városfejlesztési Zrt. végzi az alappal kapcsolatos operatív feladatokat.

A tőkealap felállításának komoly szerepe lehet a növekedési potenciállal rendelkező pécsi kis- és középvállalkozások fejlődésében, valamint versenyképességük javításában, így pedig teljes mértékben egyezik a pécsi gazdaság fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseinkkel.