Kozármislenyben a Művelődési ház mellett minden pénteken 13 és 17 óra között a Mislenyi Portéka névre keresztelt piacon helyi és környékbeli termelők kézműves és egyéb áruit tudják megvásárolni az odalátogatók.

Ennek a kezdeményezésnek a keretén belül könnyebben találkozhatunk és egyszerűbben megismerkedhetjük a helyi termelők kiváló termékeivel. Az sem utolsó szempont, hogy piacot szabadtéren rendezik meg. Így a megfelelő távolságtartás mellett sokkal biztonságosabban válogathatunk a különféle portékék között, mint egy hipermarketben. Egy hasonló kezdeményezésről, a Mohácson megtartott Vegyél hazait! elnevezésű vásárról már korábban írtunk.

Ezen a héten Kozármislenyben Nagypéntekre való tekintettel egy nappal korábban, csütörtökön tartották a megszokott piacnapot. Azonban ennek a várásnak nem csak a húsvéti ünnepek miatt volt nagy jelentősége, az Autizmus Világnapja kapcsán jótékonysági kalácsvásárt is tartottak.

A foszlós kalácsokat Sacikonyhája, kozármislenyi pékség receptje alapján a Kozármislenyi Művelődési Központ munkatársai készítették el. A finomságok megvásárlásával nem csak a húsvéti ünnepi asztalt gazdagíthatták az odalátogatók, adományaikkal az Élet-Esély Egyesület fiataljait is tudták támogatni.

A rendezvény szervezőitől, illetve a piacra látogatóktól megtudtuk, hogy az adománygyűjtés nagy sikerrel zárult. A kalácsok rekord gyorsasággal elfogytak, felajánlásaikkal sokan segítették a „Fészek” lakóotthon példaértékű munkásságát.

A Mislenyi Portéka helyi piac keretén belül korábban is szerveztek több jótékonysági eseményt és a jövőben is folytatni fogják hasonló adománygyűjtések szervezését. Így mindenképpen érdemes ellátogatni a péntekenként megrendezésere kerülő vásárra.

Az Autizmus Világnapjáról készült cikkünket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Facebook, Kozármislenyi Művelődési Ház