Amennyiben az évnek abban a szakaszában vagyunk, amikor tavasszal a húsvétot ünnepeljük, akkor itt az ideje a tojásdíszítésnek! A hagyományos díszítési technikák mellett változatos módszereket is kipróbálhatunk.

  1. Olaj vagy alkohol alapú lakk filc segítségével egyszerű mintákat rajzolhatunk a tiszta tojásokra.
  2. A hungarocell tojásokat flitterekkel lehet díszíteni. Kifejezetten ehhez a technikához egy rövid szárú gombostűt kell biztosítanunk. Ez egy időigényes díszítési mód, de a flitteres tojás hosszú évekig tökéletes állapotban tud maradni.
  3. A tojásokat organikus cukorral is bevonhatjuk. A tojások felületét dekupázsragasztóval kell bevonni, majd az édességet arra rákenni.
  4. Használhatunk irodai lyukasztót a papír kivágásához. Ragasszuk a kis pontokat a tojásokra, majd fessük be az egész tojást. Végzetül pedig, amikor az megszáradt, akkor levehetjük a kivágott pöttyöket Ez a díszítés nagyon jól mutat a fehér héjas tojásokon.
  5. Ombre tojásfestés = színátmenetes festés. A tojásfestéket adagoljuk 4 külön pohárba / tányérba, mindegyikbe kicsit több tojásfestéket tegyünk, Ezután pedig nagyjából egyforma ideig tartsuk a tojásokat állított helyzetben a poharakban.
  6. Fehér zsírkréta segítségével névre szóló tojásokat is készíthetünk.
  7. Glitterfóliás tojások igencsak elegánsan mutatnak az otthonunkban

Érdekesség: A húsvéti tojások általában díszített tyúktojások vagy csokoládétojások, melyet a keresztény gyökerű kultúrákban húsvétkor szokás ajándékozni. A tojásdíszítés szokása az ókorig vezethető vissza, de ez a hagyomány a kereszténység elterjedése óta létezik. A keresztények értelmezése szerint a tojás a sírból feltámadt Krisztust jelképezi.

Na, kinek milyen tojásai leszek idén húsvétkor?