Alig pár évvel az átfogó stadionfelújítás után, újabb fejlesztéssel emelkedik a kozármislenyi futball mérkőzéseknek helyt adó stadion. Ezúttal a pálya megvilágításának a gondja oldódik meg, hogy a kora esti órákban is mérkőzéseknek adhasson otthont a futballpálya. A friss és örömteli hírt a Kozármisleny Futball Club szurkolói felé a hivatalos weboldalán osztotta meg.

Újabb óriási mérföldkőhöz érkezett klubunk, ezzel pedig a város sportélete is. Megkezdtük a pályavilágítás kiépítését!

A Kozármisleny FC még 2016-ban, akkor friss NB III-as bajnokként, másodosztályú klubként adott be teljes körű, érvényes TAO-pályázatot egy nagyon komoly projektre. Azóta kiderült, törekvésünk sikeres volt, elnyertük a lehetőséget, hogy akkor éppen megújuló létesítményünket pályavilágítással fejleszthessük:

A sikeres TAO-pályázatunkkal tehát elnyertük annak lehetőségét, hogy ezt a nagyon komoly, történelmi fejlesztést megvalósíthassuk. Amennyiben ez megtörténik, a kozármislenyi lesz a megye talán legmodernebb futballpályája! Így klubunk ismét saját erejéből, TAO-pályázati segítséggel valósíthat meg történelmi fejlesztést, amelyhez a Klub tulajdonosa biztosítja az önerőt, az önkormányzattól ezúttal sem kértünk vagy kaptunk ehhez anyagi támogatást.

A TAO forrásokat nagyon komoly munkával, sok cégtől, három év alatt mostanra összegyűjtöttük, továbbá végre sikerült megtalálni azt a vállalkozót, akinek a segítségével meg is tudjuk valósítani a beruházást.

A világítás környezetbarát LED-technológiával üzemel majd, amit a sokkal nagyobb üzemidő miatt csak ritkán kell cserélni, karbantartani és akár 900 LUX fényereje lesz.

Kozármisleny már eddig is szépívű futballhistóriájában tehát egy újabb történelmi mérföldkőhöz érkeztünk, amely bruttó 117 millió forintos beruházással gazdagítja majd a város tulajdonát, és komoly presztízst ad a helyi sportéletnek. Ez lehetőséget ad többek mellett arra, hogy kora tavasszal vagy ősszel ne kelljen vasárnap 13 vagy 14 órakor játszani, vagy épp nyáron, 17 óra helyett akár 18 vagy 19 órakor kezdődhet egy-egy mérkőzés.

Klubunk célja világos: folyamatosan fejleszteni a nálunk futballozó gyermekek, labdarúgók sportolási körülményeit, erősíteni bennük a kozármislenyi identitást, továbbá emelni a szakmai színvonalat – amiben már harminc éve bizonyítunk.

Bízunk benne, hogy hamarosan, a pandémia elmúltával együtt élvezhetjük majd a pályavilágítás előnyeit a Kozármislenyi Stadionban!

Forrás: kozarmislenyfc.hu

Fotó: kozarmislenyfc.hu