A brit kormány döntése értelmében hétfőtől kinyithatnak a teraszos helyek Angliában. Az éttermek és a pubok mellett a boltok is kinyithatnak a korábban kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően. Ez már a második lépés a négyből, elsőként az iskolák nyitottak ki.

Az országban folyamatosan csökken a koronavírus-fertőzöttek száma, vasárnap például már csak 7 ember hunyt el. Januárban még 1800-as napi halálozáson tetőzött Angliában a járvány. A szakértők és a kormány is elsősorban az oltási kampány sikerével magyarázzák a kedvező fordulatot.

Magyarországon is hasonló forgatókönyvön gondolkodhat a kormány, de idehaza még csak most tetőzik a harmadik hullám. Müller Cecília országos tisztifő-orvos szerint „a járvány sajnos nagyon magas szinten tetőzött”, ami előrevetítheti az újabb halasztást. A középiskolák kinyitásának elmaradása is ebbe az irányba mutat, ami érthető is a napi adatokat nézve.

A fentiek elsősorban a vendéglátó-ipart és a turizmust érintenék károsan, hiszen már így is sokat szenvedtek a koronavírus-járvány gazdasági hatásaitól. Egy újabb halasztás már sok helynek végleg betenné a kaput.

Forrás: atv.hu