Müller Cecília a friss járványadatok mellett az oltási kampány részleteiről tájékozatott. A beoltottak száma 2 900 383 fő, közülük 1 217 258 fő már a második oltását is megkapta.  Napokon belül meglehet a hárommillió beoltott Magyarországon, és jöhet a következő lazítás –  írta meg korábban az Index. „Európában is kiemelkedő az a teljesítmény, hogy a teljes magyar lakosság 29 százaléka beoltott vált” – húzta alá.

Elmondta, hogy szinte alig van már olyan személy az idősek között, aki regisztrált, de nem kapta még meg az oltást. 

Müller Cecília kitért rá, hogy az oltás közben mindig vannak olyanok, akik kivételt képzenek a sorrendben. Így volt ez most a pedagógusokkal, óvodai és bolcsődei dolgozóknál, akinél a két oltási körben 80 százalékosra tehető a megjelenési arány. 

Az országos tiszti főorvos bejelentette, hogy PÓTIDŐPONTOT BIZTOSÍTANAK AZ OLTÁSI KAMPÁNYBÓL EDDIG KIMARADT PEDAGÓGUSOKNAK, ÉS ÚJRA SORON KÍVÜL OLTJÁK MAJD ŐKET.  

A vakcinaellátottságról is szó volt a mai tájékoztatón. Tájékoztatása szerint a kórházi oltópontokon elsősorban a Pfizer és a Szputnyik V vakcinákat használnak most. A háziorvosok már megkapták a listát a regisztráltakról, ezért lehetőség van arra, hogy fiatal, krónikus betegeket is oltsanak, mivel a háziorvos ismeri legjobban a beteget, a kórelőzményeket.

Az országos tiszti főorvos örömmel vette tudomásul, hogy az oltakozási kedv folyamatosan növekszik hazánkban és továbbra is arra biztatja az embereket, hogy ne válogassanak, az első adandó alkalommal oltassák be magukat.

Forrás: Index