Önöknek is feltűntek szerte a városban a különleges óriásplakátok?

Nem véletlenül vannak kint, ugyanis egy kreatív pécsi feleség, Ivic Viktória igencsak különleges módon lepte meg férjét, Dánielt, annak negyvenedik születésnapja alkalmából. A város számos (összesen 11) pontjára kerültek ki szülinapi jókívánságot tartalmazó plakátok, melyeken a férfi családtagjai, rokonai láthatóak.

De hogy jött az ötlet?

– Az ötlet körülbelül négy éve jött, láttam valahol egy plakátot, amin azt hiszem egy lánykérés volt látható. A 40. születésnapját mindig is nagyon meg szerettem volna ünnepelni, akkor merült fel bennem az óriásplakát, mint ötlet. Másféléve lett lefoglalva valamennyi a plakáthely, teszem hozzá még éppen időben, a legtöbb óriásplakát jó előre ki van adva.

Viktória a konkrét szervezést tavaly novemberben kezdte, ez márciusig tartott, addigra készültek el a fotók a plakátokhoz. Óriási munkát igényelt, a férj fogadott nagymamája például 8,5 órát utazott a fényképhez, de Dániel édesapja Szerbiában, öccse pedig Angliában él, a koronavírus-járvány különösen megnehezítette a logisztikát, azonban végül sikerült mindenkit lefényképezni, és mindenki felkerült egy-egy plakátra.

A család többsége vidéki, ki Szekszárdról, ki Kecskemétről, ki Szegedről vagy éppen Kiskunmajsáról jött, de a fényképész (aki egyben a mi kiváló fotósunk, Hegedűs Tünde – a szerk) Mezőtúrig is elutazott egy fotó elkészítése miatt.

Dániel természetesen meglepődött és nagyon örült a nem mindennapos születésnapi ajándéknak.

– Tudta, hogy valami nagyobb meglepetést fog kapni, de erre nem gondolt. Először az apósom és a sógorom plakátjához vittem el őt, ami a 48-as tér környékén található. Elmentünk mellette autóval, semmit nem vett belőle észre…ekkor mondtam neki, hogy sétáljunk egyet, ő kérdezte is, hogy mit kell nézni, én pedig mondtam neki, hogy az apukáját és a testvérét, azonban ők ugye külföldön élnek, Dániel mondta, hogy mit keresnének itt, ne vicceljek vele. Aztán meglátta a plakátot, mondanom sem kell, hogy nagyon meglepődött rajta. Nagy boldogság volt az arcán. A városban egyébként direkt jól elszórtuk a plakátokat, van Uránvárosban, a Belvárosban, Siklósi úton, 48-as tér környékén, Rét utcánál, gyakorlatilag mindenhol. Aznap mentünk végig a városon, és mutattok neki sorban a plakátokon visszaköszönő szeretteit, amint boldog születésnapot kívánnak neki. – mesélte Viktória.

A plakátok két hétig lesznek kint, akik kíváncsiak addig tudják még megnézni őket.
A képeken látható torta egyébként makett volt, ezt ehető változatban is megkapja majd a férj, ez festményéről lett kvázi lekoppintva, mivel nagyon szereti a festményeket.  

De egy ilyen ajándékot miképpen lehet űberelni? Például az ötvenedik születésnapra…

– Igen ezen már én is gondolkoztam, hogy mit lehetne majd adni az ötvenedikre. Még van 8 évem – ezt is két éve terveztem – akkorra tudni fogom azt is.  De remélem még ennél is nagyobb meglepetést sikerül majd kitalálnom!