Mindezt Péterffy Attila polgármester közölte a nyilvánossággal a mai napon. Mint ismert múlthéten derült ki, hogy akár luxus-lakópárt is épülhet Pécs Mandulás részén, amely óriási felháborodást váltott ki a pécsiek körében. Péterffy ma megnyugtatta a kedélyeket, és leszögezte: nem épül semmilyen lakópark Manduláson.

Péterffy szerint az elmúlt napokban a Mandulás-gate jól bemutatta, hogy ki, hogyan dolgozik Pécsett és Pécsért.

„Én ma döntöttem arról, hogy elutasítom a tulajdonos kérelmét, amelyben azt indítványozta, hogy módosítsuk a pécsi építési szabályzatot úgy, hogy a Mandulás kemping helyén akár lakópark is épülhessen.” – mondta a polgármester.

Szerinte nincs, és soha nem is volt politikai szándék ilyen lakópark építésére, ezért nincs mitől megvédeni a Mandulást. A közelmúlt politikusai mégis képesek gátlástalan módon félrevezetni embereket, hogy ügyet, sőt mozgalmat kerekítsenek a semmiből. – véli a polgármester.

Péterffy szerint „tiszteletlenségre és felelőtlenségre utal a magatartásuk, amely alkalmas arra, hogy alaptalan félelmet generáljon, és ezzel bomlassza a pécsiek közösségét.”

A 2019-ben is ezért jelentkezett a pécsiek szolgálatára, hogy megfékezze az ilyen, és ehhez hasonló ügyeket.

A Mandulás ügyében véghez vitt hétvégi ámokfutáshoz hasonló esetek csak megerősítenek abban, hogy még eltökéltebben lépjek fel a politikai képmutatással szemben. – írja Péterffy

Éppen ezért azt kéri Pécs közéleti szereplőitől, bármely politikai oldalt is képviseljék, hogy tartsák tiszteletben a város méltóságát és legyenek igényesek a munkájukra. Legyenek annyira körültekintőek Pécs és a pécsiek érdekében, hogy mielőtt vihart kavarnak ott, ahol egy kósza felhő sincs, megismerik a tényeket, és csak azt követően nyilvánítanak véleményt. Csak annyira legyenek tekintettel az itt élőkre, hogy nem hergelik feleslegesen a pécsieket, akiknek e nélkül is számos nehézséggel kell szembenézni egy világjárvány kellős közepén. – zárta sorait a polgármester.