Az Ökopolisz Alapítvány és az Új Egyenlőség társadalomelméleti magazin közös rendezvénysorozatot indított a múlt évben a hazai Zöld Gazdaság témakörében.

A zöld gazdaságban tevékenykedő vállalkozókat, a fenntarthatóságot kutató tudósokat, illetve zöld politikusokat szólaltatunk meg arról a kérdésről, hogy hogyan alakul a magyarországi fenntartható vállalkozások sorsa. 

A három online panelbeszélgetésből és egy zöld vállalkozások kiállításával egybekötött fenntarthatósági konferencia sorozat harmadik rendezvényét 2021. április 20-án 18 órakor online tartjuk Mikorra lehet zöld a kereskedelem? címmel. 

Program: 

18:00–18:05
Köszöntő: Lengyel Szilvia, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke 

18:05–19:00
Beszélgetés meghívott szakértőkkel:Csárdi Antal, frakcióvezető-helyettes, LMP Magyarország Zöld PártjaGébert Judit, ökológiai közgazdász, filozófus, Szegedi Egyetem, a Zöld Egyenlőség podcast társszerkesztőjeFejes Ferenc, zöld vállalkozóModerál: Pogátsa Zoltán az Új Egyenlőség főszerkesztője 

Témák:

  • Mit értünk zöld kereskedelem alatt?
  • Mekkora a magyar zöld kereskedelem? Mikorra lehet teljesen az?
  • Kik a meghatározó szereplők?
  • Az ország melyik részén vannak?
  • Milyen szakpolitikák alakítják?
  • Milyen szakpolitikák segítenék a gyorsabb átállást? 

19:00-19:30
A közönség kérdez.

A vita az online térben zajlik, a Zoom program segítségével. A részvevő érdeklődők kérdezhetnek, vitázhatnak a három panelistával.

Az eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni:
https://us02web.zoom.us/…/801…/WN_GOyLaEFGR7q1-CTRHPEsiQ

Az esemény élőben követhető az Ökopolisz és az Új Egyenlőség Facebook-oldalán!