Egy hajléktalan férfit egymás után kétszer büntették meg rendőrök Nagykanizsán a kijárási korlátozás megszegése miatt, összesen 180 ezer forint bírságot szabtak ki rá – értesült a Népszava.

„Összesen 180 ezer forint büntetést osztottak ki a rendőrök fél óra alatt, amiért kétszer is megszegtem a kijárási korlátozást” – mondta a neve elhallgatását kérő férfi a lapnak, a rendőrségi papírjokkal és a velük járó sárga csekkekkel bizonyítva a történet hitelességét.

Az első rendőri intézkedés húsvét vasárnapján, este 9-kor történt. Ekkor 30 ezer forintos bírságot kapott a férfi azzal az indoklással, hogy „Veszélyhelyzet idején az este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalmat figyelmen kívül hagyta és az utcán bolyongott”.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy menjen aludni a helyiek által Citrom-sziget néven emlegetett egykori laktanyára, ami ma egy romos épület és olyan fedél nélküliek húzzák meg magukat, akik nem hajlandók beköltözni a szállóra.

A férfi nem tett eleget a rendőrök kérésének, az esetet követően fél óra elteltével ismét összetalálkozott a rendőrökkel, akik ezúttal 150 ezer forintra büntették meg a hajléktalan férfit. „Miből fizetném ki a bírságot? Ha akad valami alkalmi meló, az éppen csak arra jó, ne haljak éhen. Oké, a törvény, az törvény, de tényleg velünk kell példát statuálni? Mindegy, majd leülöm. Ötezer forintjával számolva az 36 nap lesz” – kommentálta a történetet a Népszavának a férfi.

Fotó: illusztráció/Pixabay