A kisváros, amely Baranya megye alsó szélénél fekszik, szinte elveszik Pécs “hatalmas” befolyása mellett, azonban ennek ellenére még is példaértékű, ami véghez megy. Mindössze 30 percre van autóval ez a kicsiny ékszergyöngy, amelynek 9900 lakosa éldegél itt. 

Mint tősgyökeres siklósi mindig is nyomon követtem a változásokat, amik a városban történtek és azt kell mondjam az elmúlt 1-2 évben igencsak megszaporodtak ezeknek a számai. Amire természetesen Mi, mindannyian nagyon büszkék lehetünk.  

Éveken át rengeteg olyan utcát részletet, épületet láthatott az ember, amit sajnos az idő vasfoga igencsak megkoptatott. Érthetjük ez alatt a várat is, ami most végre gyönyörű pompában áll megtisztelő helyén. Az ott dolgozók tiszteletére készítettek egy videóklippet is, amelynek zenéjét is ők együttes erővel dolgozták fel és énekelték el. A “Vár a Tenkes alján” című klippre már majd’ 400 ezer megtekintés érkezett.  

Az óvódák és az iskolás rendszeres ellenőrzése mellett ügyelnek még a háziorvosnál zajló oltások zavartalan működésére is, amely szerencsére az egészségügyi dolgozók munkájának köszönhetően kifogástalanul zajlik.  

Régi igények közé sorolható az is, hogy a piactér területére egy parkoló kerüljön kiépítésre, aminek megoldása érdekében április első hetében meg is kezdtek a munkálatok.  

Megépült az új körforgalom a máriagyűdi elágazásnál, ami segítséget nyújthat az autósoknak és reményeink szerint baleset mentes közlekedést is eredményez.  

Az iskolák szintén ellenőrzések alatt állnak, annak érdekében, hogy a tanulók semmiben se szenvedjenek hátrányt. Az elmúlt évben megkezdődtek az építkezések a Batthyány Kázmér és a Kanizsai Dorottya Általános Iskolában is egyaránt, ahol fejlesztések zajlanak mind az épületen belül és kívül is.  

Nem beszélve a folyamatos járda és parkoló építésről a város egész területén, illetve a növények gondozásáról sem, ami elengedhetetlen annak érdekében, hogy városunk egy gyönyörű és egységes képet mutasson az arra járók számára.  

Mind ezt köszönjük Siklós városának, dolgozóinak és polgármesterének, Riegl Gábornak!