Bödőcs Tibor, humoristát az ország rendkívül szórakoztató előadásairól ismeri, amikben főként a vidéki Magyarország jelenik meg. Emellett sokszor tartott görbe tükröt a politikai elitünk és saját magunk elé. Azonban most közösségi oldalán megosztott bejegyzésében teljesen másról ír.

Kedden a koronavírusba elhunyt egy 34 éves várandós nő. A budapesti óvonő a terhesség 30. hetében járt, amikor lélegeztetőgépre került. Az orvosok császármetszéssel meg tudták menteni a magzat életét, sajnos az anyán már nem tudtak segíteni.

Bödőcs Tibor rá, Zsuzsa „nénire”, három gyermekének óvonőjére, családi barátra emlékezett és mindenkit arra buzdít, hogy oltássak be magukat.

„Ritka, mikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy Ő ott volt: a gyerekek között. Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk. Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamasz korukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket”- írja Bödőcs.

A humorista komoly kérdéseket is felvetett bejegyzésében, mikkel rámutat több súlyos rendszerproblémára.

„Soha nem fogjuk megtudni, hogy ha sokkal több tesztet végeznek, ha alapos kontaktkutatás lett volna, ha máshogy zárunk és máskor, ha az orvosok, az ápolók szabadon elmondhatják, ha a cégek TAO-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna, ha az elmúlt 30 (150? 1000?) évben a minél több embernek legyen elviselhető az élet jegyében politizáltak volna kies hazánk urai… akkor mennyi áldozat lenne, lett volna”

A mostani helyzet talán egyik legnagyobb tanulságát egy mondatban fogalmazta meg Bödőcs Tibor: „Hozzászoktunk, hogy emelkedik az átlagéletkor, a halált tabusítottuk, becsapjuk magunkat azzal, hogy az élet egy habostorta, és nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy nem.”

Mégis! Ki válaszolja meg, hogy miért hal meg Magyarországon 10-ből kilenc beteg a lélegeztető gépen? Máshol is ekkora ez az arány? Ha keresünk egy bűnbakot (tobzoska, Soros, Viktor/Feri, „valamilyen alapbetegség”), megold az bármit is? – teszi fel a kérdést a humorista.

Azonban arra nem lát esélyt, hogy a járvány után jön egy katarzis, aminek következtében a délibábok kergetése helyett a valósággal foglalkozzunk majd a jövőben.

A humorista megosztotta annak az alapítványnak az oldalát, amin keresztül támogathatják a családot. https://www.facebook.com/tunderpakk/posts/3626268227485517