3,5 millió beoltott után a vendéglátóhelyek teraszai is megnyitnak, ami tulajdonképpen a napokban bekövetkezhet. Április 22-én, vagyis ma, 3 419 450 a hivatalosan koronavírus elleni védőoltással beoltottak száma. Tehát, akkor szombaton akár nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Most már csak az időjárás legyen kegyes hozzájuk, és jöhet a kellemes szórakozás. Néhány kozármislenyi vendéglátóst faggattam arról, hogy mennyire várják illetve arról, hogy mit várnak a „terasz” nyitásától.

Várjátok már, az akár részleges nyitást is? Mekkora rohamra készültök? Eget és időjárást figyelitek? Meglepetésre, újdonságra, becsalogatóra számíthatunk? Anyagilag tud valamit hozni a terasz a konyhára? – mindenki egységes kérdést kapott.

Mi is és a vendégeink is már nagyon várjuk a terasznyitást. Sajnos az új teraszunk még nem készült el. Az lett volna az igazi! Nagyon lassan mennek az engedélyeztetések. Jó lenne, ha roham lenne! Bízunk kitartó vendégeinkben. Hát igen, jelenleg az időjárás nem nagyon kedvez a terasznak! Remélem hétvégére segítséget kapunk az „Égiektől” Egy-két újdonsággal készülünk. Persze ezeket folyamatosan bővítjük! Hát hogy a terasz hoz-e a konyhára azt még nem látom előre. A lényeg hogy legyen végre egy kis élet, vidámság, jókedv. Mindenesetre sok-sok szeretettel várjuk a vendégeket a hét minden napján. Ebédkiszállítást továbbra is vállalunk Kozármisleny területén. – adott választ kérdéseimre Lauer Éva, a Center Grill Étterem tulajdonos-vezetője.

Igen várjuk már nagyon a nyitás minden lehetőségét. Nos, hát igazán nagy rohamra nem számítunk, az a tapasztalat, hogy nagyon óvatos a lakosság. Kicsi a forgalom a boltokban, a diákok nem mozognak, de biztos többen jönnének, mint jelenleg! Ha ehhez még a jó idő is megjönne, az lenne az igazi ajándék. Valóban, már az időjárást is minden nap figyelem, hogy mikor indulhat az igazi fagyiszezon. Szinte minden héten próbálunk újdonsággal megjelenni. Most is lesz újdonság. Sajnos a mi teraszunk, kicsi és nem túl előnyös kialakítású, de azzal kell főzni ami van, igyekszünk kitenni magunkért. A terasz megnyitása anyagi szempontból is hasznos számunkra, hisz ez egyben együtt jár a jó idővel, ami azt jelenti, hogy többen sétálnak, bicikliznek, jobb az emberek kedve, és a jókedvű emberek több édességet fogyasztanak! – térít válaszával jókedvre Vass Erika cukrász, és Gajdos György tulajdonos a Gajdos Cukrászdából.

Igen mi is, és a vendégeink is már nagyon várjuk a vendéglátóhelyek teraszainak nyitását. A visszajelzésekből ítélve kisebb rohamra számítunk a kinyitáskor. Nem csak számítunk, de fel is készültünk a vendégeink érkezésére. Ha esik, ha fúj, a Mokka terasz nyitva lesz! Újdonság nálunk, hogy a meglévő bankkártyás fizetés mellett már SZÉP kártyát is elfogadunk. Mi úgy gondoljuk nagy öröm lesz végre a kedvenc teraszunkon, csodás, tavaszi panoráma mellett a barátokkal egy finom kávé, ínycsiklandozó falat, fagyi elfogyasztása. A terasz nyitásától természetesen mindenképpen némi anyagi fellendülést is várunk. – kaptam a lelkes válaszokat Takács Attilától, a Mokka Kultúrpresszó üzemeltetőjétől.