Korábban már beszámoltunk arról, hogy Pécs és Romonya között lévő illegális hulladéklerakó ügyében Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője feljelentést tett.

A politikus most közösségi oldalán arról írt, hogy korábban megkereste a BIOKOM-ot az illegális hulladéklerakat felszámolása miatt. A cég tájékoztatása szerint hétfőn kezdőik meg a szemét elszállítása. A frakcióvezető azt is leírta, hogy feljelentése kapcsán a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást.

Országos sajtót is bejárta az a felvétel, amin két férfi látható, ahogy nagyobb mennyiségű hulladékot szórnak ki az említett területen. A szemét között volt több olyan papír is, amin szerepeltek adatok az elkövetők személyazonosságára vonatkozóan. Ez alapján született meg a feljelentés.

Keresztes szerint a kormány alkalmatlan az illegális hulladéklerakók felszámolására. A frakcióvezető szerint szigorúbb szabályokra és komolyabb büntetésekre lenne szükség, amik elrettentő erővel bírnak. Viszont erre a jelenlegi rossz törvényi és szabályozási háttér miatt egyelőre nincs lehetőség. Az illegális hulladék kezelésével kapcsolatos LMP-s javaslatokat a kormány rendre elutasította.