Dr. Kármán Irén, az olajszőkítési ügyekben végzett oknyomozó munkája, és a tudomására jutott adatok nyilvánosságra hozatala után történő megverését követően vált országosan ismertté.

Az újságíró-dokumentumfilmesként működő dr. Kármán Irént indítja a Momentum Mozgalom az ellenzéki előválasztáson a Jász-Nagykun-Szolnok megye 01-es választókerületében – jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum-elnöke pénteki videójában.

A videóból kiderül, hogy Kármán Irén Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Tiszaföldváron született. Szolnokhoz és a Tiszához ezer szál fűzi a jogász végzettségű jelöltet.

Az indulásával kapcsolatban azt mondta, hogy megválasztása esetén minden erejével a korrupció ellen fog küzdeni, mert szeretné ha az adóforintok a kórházak és az iskolák fejlesztésére irányulnának, véleménye szerint a legfontosabb az országnak, hogy az adóforintok oda kerüljenek, ahova valók.


A három gyermekes újságíró a 2000-es években dokumentumfilmet forgatott az olajszőkítésről, majd könyvet írt az olajmaffiáról. 2007 júniusában mindeddig ismeretlen tettesek összeverték az újságíróként tevékenykedő Kármánt. A későbbiekben pert indított az olajakták nyilvánosságra hozatala miatt, de az adatokat a bíróság nem minősítette közérdekűnek.